פירות שנמצאו ברחוב האם ניתן לסמוך על זה שפרש מהרוב כאשר רוב הסחורה ברחוב מחנויות שמוכרות מעושר בלבד

השאלה:

שלום הרב מצאתי לימונים בודדים זרוקים ליד פח אשפה ברחוב. רוב מוחלט של דיירי הרחוב הם דתיים וחרדים מבקש לשאול א. האם יש חיוב תרו"מ מהפקר לאחר שאולי התחייב במעשר. ב. האם ניתן לסמוך על זה שפרש מהרוב כאשר רוב הסחורה ברחוב מחנויות שמוכרות מעושר בלבד תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ג' אדר ב תשפ"ב 9:39

שלום

1. פטור הפקר מחיוב תרומות ומעשרות הוא שהיה הפקר במחובר לפני קטיף. אך לאחר קטיף לאחר שהתחייב בתרומות ומעשארות הפקר לא פוטר . ולכן לימונים אלו חייבים בתרו"מ (לימונים משנה שישית)

2. פרות שלא ידוע שהפרישו מהם תרו"מ  החמירו חכמים שאפילו רובם מעשרים יש להפריש מהם תרו"מ (דין דמאי) לכן אין להסתמך על הכלל כל דפריש מרובא פריש וחייבים בתרו"מ בלא ברכה כפירות דמאי או ספק טבל .

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי