להכניס דרך החלון ולעשר בלי ברכה

השאלה:

ליד חלון ביתנו יש עץ לימון. בדרך כלל אנחנו קוטפים הרבה לימונים ומכניסים הביתה דרך הכניסה הראשית. לפעמים אני נזקק ללימון אחד או שנים בלבד ואז אני קוטף ומכניס את הפרי דרך החלון ומעשר ממנו בלי ברכה. האם יש בעיה בכך?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

דין מערים אדם ומכניס דרך חלונות היינו רק בתבואה ולא בפירות שכך הרגילות שלהם (עיין תוספות ב"מ פח ע"ב ד"ה לא). גם הגדל בבית עצמו חייב במעשר מדרבנן (רמב"ם הל' מעשר פ"א ה"י), ועל כן נראה שאין לאכול שני לימונים ללא הפרשה, ונראה שצריך גם לברך שהרי זה טבל ודאי.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי