מעשר הדרים אחר לקיטה?

השאלה:

שלום וט"ו בשבט שמח!

בחצר ביתי גדלים עצי הדרים (לימון, קלמנטינות, פומלות ואשכוליות). כידוע אתרוג הולך אחר לקיטה בשונה משאר עצי פרי. ראיתי דיונים לגבי שאר פירות הדר. השנה בט"ו בשבט אנחנו במעבר לשנת מעשר עני. מה נוהגים הלכה למעשה? האם נפריש לחומרא גם וגם? האם נברך על חילול מעשר שני? האם יש הבדל בין עצי הפרי הנ"ל?

תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

לעניין פירות הדר כולם, כדאי לעשות תנאי לשנתיים, ואז ממה נפשך יוצאים ידי חובה. כדאי לעשות זאת דרך בית האוצר במכון התורה והארץ (086847325) ואז הדבר מסודר ומאורגן ואין כמעט בעיות הלכתיות. במקרה כזה עדיף לומר ולא לברך על פדיון מעשר שני (בודאי בלימון).

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי