מעשר על עץ קלמטינות

השאלה:

יש לי בגינה עץ קלמנטינות מזה שבע שנים , ברוך השם השנה העץ הניב הרבה פירות. אני מעוניין לדעת כיצד אני מעשר מפירות העץ? והאם בכל פעם שאני קוטף כמות מסויימת עלי לעשות את מצוות מעשר?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

צריך להפריש את כל המעשרות השנה הם, תרומה גדולה, מעשר ראשון תרומת מעשר, מעשר שני.
מכיוון שאין אפשרות לפרט את כל דרך ההפרשה של תרו"מ כולל ברכות בגלל שזה ודאי חייב בתרו"מ על כן אנה פנה למס' 0507598017 (נורית) לבקש לקנות תקליטור על תרומות ומעשרות.
לגבי השאלה האם כל פעם צריך להפריש, התשובה היא שכל פעם צריך להפריש, מלבד אם הפרי נאכל בחצר אחד אחד, אבל אם הפירות מוכנסים הביתה חל חיוב כל פעם להפריש תרו"מ. ואשריך שזכית לאכול מפירותיה הטובים של ארץ ישראל ולקיים בהם מצוות התלויות בארץ.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי