קביעת מעשר במכונית

השאלה:

שלו’ וברכה,

הרב עזריאל אריאל כתב לגבי קביעות מעשרות בהכנסת פירות למכונית, שעובדי פרדס קוטפים מספר תפוזים ומכניסים למכונית לשם אכילה במהלך הנסיעה, שמותר באכילת ארעי לאכול כמה תפוזים בלי להפריש תרומות ומעשרות, כי זה נחשב אכילת ארעי. האם יש מקור שאם הפירות לא ראו את פני החצר, מותר כמה תפוזים באכילה? הרי באכילת ארעי מתירים עד מקסימום פרי אחד, כי ב"דרך אמונה" מעשרות פ"ג הלכה יט, הביא מהחזו"א שאכילת קבע תלויה בהתנהגות קבע.

תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

עיין בתורה והארץ ח"ד עמ' 215 שכבר שאל שאלה זו הרב י. אפשטיין שליט"א. אולם לדעת הרב ע. אריאל שליט"א בתגובתו עמ' 216 כתב שלדעתו קביעות שאיננה בחצר אלא בגינה לפני החצר, הקביעות מוגדרת על פי דרך האוכלים, ומכיוון שנהג משאית לוקח מספר תפוזים לדרך אין זה קביעות אלא דרך ארעי.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי