תרומות ומעשרות במרפסת

השאלה:

קטפתי פרי מהעץ והכנסתי אותו מהחוץ למרפסת, האם חייב בתרומות ומעשרות, האם יש הבדל בסוגי המרפסות, לדוגמא, עם גג, מרפסת סגורה או פתוחה לחוץ; פרי הגדל במרפסת שלי, האם חייב בתרומות ומעשרות, כאשר אני אוכל במרפסת עצמה ולא מכניס לתוך הבית; ואם יוכל הרב לפרט בכל מקרה האם ההפרשה היא עם ברכה או לא?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

שאלותיך מרובות וכל מקרה יש בו תתי מקרים, כך שכמעט אפשר להגיע לאין סוף אפשרויות מקום הגידול, צורת ההכנסה, אין אפשרות לפרוט את התשובות כולן. באופן כללי כל מה שגדל בחצר התחייב במעשרות (מעשר פ"ד ה"טו) ואין ללקוט יותר מאחד אחד. נושא המרפסת והגג הוא לגבי עץ שגדל בבית, ושאלתך הייתה על עץ שגדל בחוץ.
אם יש לך שאלה מדויקת יותר אפשר להפנות אלינו ואי"ה נענה עליה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי