?איך מעשרים

השאלה:

קנינו שקית פקאנים מאדם פרטי שלא עישר אותם. מה עלי לעשות כדי לעשר ולאכול בבית שלי? (פעם היתה לנו מטבע לחילול אך מכיוון שכבר אין לנו עצי פרי בבית אין לנו כבר מטבע מיוחדת)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

צריך להפריש את כל המעשרות, החל מתרומה גדולה וכלה במעשר שני. לפי נוסח השאלה נראה שברור שלא הפרישו מהשקית תרו"מ ועל כן צריך להפריש בברכה. את הנוסח אפשר למצוא בסידורים, אם ברצונך בנוסח מבואר ומפורט אנא פנה לטל. 086847325. לגבי מטבע אם אינך נמנה על חברי בית האוצר (בטל' הנ"ל) אתה יכול כעת ליחד שתי מטבעות ולהתנות עליהם שאם אחת תתמלא תחולל הקדושה על פרוטה שבמטבע השניה, וכן הלאה. בבית האוצר יוכלו לעזור לך בנתינת מעשר ראשון ופדיון מעשר שני ולא תצרך כל פעם לדאוג למטבע.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי