דין תרומות ומעשרות שהתברר שלא נצרכו

השאלה:

שלום לכבוד הרב,
קנינו פירות וירקות, ולא ידעתי אם הופרשו מהם תרומות ומעשרות, לכן הפרשתי הצידה כמות מסויימת (שהתבררה לי כגדולה יותר...) אבל לא בירכתי, מאוחר יותר התברר לי מאמי שהפירות כבר מעושרים, השאלה היא מה לעשות אם הירקות שהפרשתי? האם הם מותרים באכילה והנאה? הפרשתי אותם אבל לא ברכתי עליהם.
בתודה מראש,
כתיבה וחתימה טובה לכבוד הרב ולכל עמ"י!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

לפי תיאורך אפילו לא קראת שם לתרו"מ בפירות ששמת בצד וממילא אין כאן הפרשה.(לא די להפריש את התרו"מ יש צורך להגדיר במפורש את התרומות והמעשרות. הברכה עצמה אינה מעכבת). אבל גם אם קבעת את התרו"מ מכיון שהדבר בטעות (לא מספק)והפרות לא היו טבל מה שעשית לא חל והפרות שהפרשת מותרים באכילה.