הפרשת תרומות בספק-המשך

השאלה:

שלום וברכה לכבוד הרב,
התשובה של הרב לגבי הפרשת תרומות ומעשרות בספק אינה ברורה לי.
ראשית,אנחנו יודעים שעל פירות וירקות דמאי אין מברכין,אלא מפרישים ואומרים את הנוסח המקובל בלבד.
ועוד,לדעתי,יש להקפיד בימינו לתת ממש מעשר ראשון ללויים ומעשר עני בשנותיו לעניים,אך מצד הדין,אין זה נכון שגם לגבי טבל אין חיוב ללכת ולהביא ללוי את המעשר הראשון שלו,מצד ’המוציא מחברו עליו הראיה’ ? וכיוון שהפרשנו תרומת מעשר אין בפירות קודש ומותרים הם אף לאכילה.
תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

לא הבינותי לגבי איזו שאלה הדברים אמורים, על מה ההשגה, אנא פרט את דבריך מהי השאלה שנשאלה ומה התשובה שניתנה, ולאחר מכן אשתדל להשיב.
לענין הערותך אודות מעשר ראשון אמנם אין חובה ללכת ולתת ללוי את המעשר, אבל אין כל היתר לגזול את הלויים ולקחת מהם את חלקם, יש הבדל בין כך שאין חובה ללכת לתת אלא מספיק להפריש והפירות מותרים, אולם מי התיר לאכול את המעשר ראשון השייך ללויים, וכל האוכלם הרי זה גוזל את שבט הלוי.