שלום, בנוסח הפרשת תרו"מ שמחולק על ידי המכון, אין התייחסות למעשר עני. לא ברכת הפרשה, ולא נוסח הפרשה ולא פדיון. הייתי רוצה לדעת האם מברכים על הפרשה זו - ואם לא, למה?,

השאלה:

שלום, בנוסח הפרשת תרו"מ שמחולק על ידי המכון, אין התייחסות למעשר עני. לא ברכת הפרשה, ולא נוסח הפרשה ולא פדיון. הייתי רוצה לדעת האם מברכים על הפרשה זו - ואם לא, למה?, ואיך הנוסח הנכון? (בהזדמנות זו, אעיר שכדאי להפיץ נוסח שלם, הכולל את הפרשת מעשר עני, לטובת הציבור) תודה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ה אב תשפ"א 11:38

שלום

הנוסח תקין

הברכה על מעשר עני היא בתחילה שאתה מברכך 'להפריש תרומות ומעשרות'.

בנוסח ההפרשה מוזכר שאתה קובע מקום למעשר עני.

אין צורך לומר שום דבר בשעת הנתינה (לעומת מעשר שני שיש לחלל על מטבע), ואתה בהיותך מנוי בבית האוצר ע"י ההלוואה לעני שנתת בהיותך מנוי, זוכה העני בפירות מידית ומניח אותם ברשותך בתור פירעון ההלוואה שלו, ואתה יכול לאכול אותם.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי