תרומות ומעשרות אתרוג שביעית

השאלה: שואל בשנית קטפתי 2 אתרוגים תימניים גדולים וכשרים (כנראה חנטו בשישית) אחד מהם אמור להפוך לתרומות ומעשרות עבור השני. האם מותר לי לתת אותו לכהן למצוות 4 מינים? מהמשנה והרמבם עולה שלכתחילה לא שמא יטמאו אבל ניתן גם להבין שמותר מה נפסק להלכה בנידון? בברכה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א תשרי תשפ"ג 19:37

בס"ד

שלום וברכה

אם קטפת לפני ראש השנה אין שום חיוב מעשרות ובודאי לא חיוב נתינה.

אם קטפת לאחר ראש השנה הנתינה היא רק לחומרא (לא מעיקר הדין) ואפשר לטמא את שני האתרוגים לפני ההפרשה, ורק לאחר מכן להפריש ולתת לכהן ללוי אין חובת נתינה.

שנה טובה