דילול פריחה בעצי פרי

השאלה: האם מותר לתלוש פרחים של עץ זית אשר פירותיו מהווים מטרד. כלומר הפירות לא נקטפים ולכן נופלים על המדרכה ומלכלכים אותה. יש לציין ש המדרכה מהווה מעבר מרכזי להולכי רגל שאין דרך אחרת עבורם או שהיא מהווה אירוך משמעותי ולכן לא ילכו בה. תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ד ניסן תשע"ט 15:03

יש איסור עקירת עצים אך אין איסור לדלל הפרחים שהעץ ממשיך את חיותו.

רק בשנת השמיטה יש דיון מתי מותר ומתי אסור לדלל פריחה ופירות בתחילת גידולם מדין הפסד פירות שביעית