כריתת עץ פרי הנגוע במזיק

השאלה:

שלום לכבוד הרב
יש לי בגינה עץ תאנה יותר מעשר שנים. הגנן גילה לאחרונה כי חדר מזיק שאכל את הגזע מבפנים וממשיך לכרסם בעץ באופן שמחליש את העץ ובסופו של דבר יגרום לקריסתו, דבר שמסכן את אנשי הבית ובפרט ילדים שמשחקים תדיר בגינה. לדעת הגנן אין מנוס מכריתת העץ.
אבקש את פסיקת הרב בנושא ותודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד',

לפי מה שנראה במכתב, אין כעת סכנה אלא בעתיד תהיה סכנה. כמו כן, בשאלה זו הדברים לא ברורים מדוע שלא ירססו כנגד המזיק שחדר לעץ (האם אין ריסוס?).

לכן קשה להקל בקציצה זו. בדוחק אולי אפשר להקל אם ימכרו את העץ לגוי ושהוא יעקור (אם אפשר להעביר את העץ עם הגוש למקום אחר עדיף, אבל לא נראה שמהלך זה אפשרי).

שנה טובה
הרב יהודה הלוי עמיחי