כריתת עץ פרי הנגוע בתולעים

השאלה:

לנו יש עץ תפוז סיני (קומקוואט) שמאד נגוע בתולעים ואין באפשרותינו לטפל בו באופן יעיל. לכן זה כבר מספר שנים שאיננו אוכלים כלל מהפירות והם רק מלכלכים את הסביבה. האם זה נחשב שלא ראוי לאכילה ומותר לכרות?
האם מותר לכרות כדי לנטוע עץ אחר במקומו?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

קשה להקל בעקירה גמורה. עדיף להעביר את העץ ממקום למקום מרוחק. העברה צריכה להעשות עם גוש אדמה שלא יהיה חיוב במניין שנות ערלה חדשות. אולם אם הדבר בלתי אפשרי, יש למכור את העץ לגוי ולתת לגוי הקונה שיעקור את העץ, ולטעת במקומו את העץ החדש שיניב פירות אי"ה, ואז אין חשש.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי