עקירת עץ המוציא פירות נגועים

השאלה:

יש לי עץ אפרסק גדול מאוד בחצר הבית. במשך שנים הוא מוציא פירות, אולם בגלל ריבוי המזיקים, הפירות לא ראויים לאכילה כלל. ברצוננו לעקור/לגרום למותו של העץ, על מנת שנוכל ליטוע עץ אחר, בעל רמת נגיעות פחותה. מהן האפשרויות העומדות בפנינו, טרם בוא שנת השמיטה?

לא ניתן לעקור את העץ עם גוש, או שורשים בגלל מיקומו בגינה, וגודלו. האם ניתן לגזום את הגזע לגובה הקרקע ולגרום למותו?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אם העקירה היא לצורך עץ פרי אחר אפשר לעקור את העץ סרק הנ"ל שאינו מניב פרי, ועל כן אפשר לעקור ולטעת עץ אחר במקומו.

אתם יכולים לקנות שתילים במשתלות (צריך שתהיינה מפוקחות לעניין ערלה וכלאים), במקרה של עציץ עם גוש אפשר לשתול עד ערב ר"ה ובלבד שלא יתפורר הגוש.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי