עקירת עץ פרי

השאלה:

שלום
קניתי בית עם גינה קטנה. במרכז הגינה ישנו עץ הדר שמיעוטו (3-4 ענפים קטנים באורך חצי מטר בתחתית העץ קרוב לקרקע) הם של תפוז סיני וכל שאר העץ (שמגיע עד גובה 5 מטר) הוא חושחש. לתפוז הסיני יש מעט מאוד פירות (כ-3 חופנים בשנה שעברה) ולחושחש יש הרבה.
מכיוון שאין לי שום עניין בתפוז הסיני ובטח לא בחושחש ומכיוון שהגינה מאוד קטנה והעץ הזה מונע ממני ליטוע עץ יותר משמעותי הייתי מעוניין לעקור אותו.
האם מותר לעקור על מנת ליטוע עץ פרי אחר ?
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

אפשר לעקור על מנת לנטוע, אבל צריך למכור את העץ לגוי ושהוא יעקרנו ויקחנו, וישתדלו לטעת במקומו מיד את העץ השני.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי