עקירת עץ פרי

השאלה:

יש לנו בגינה עץ פסיפלורה "גוסס"- 90% מת,
האם מותר לעקור אותו למרות שהוא עץ פרי? (גדר הגינה שלנו נפלה ולא ניתן לבנות גדר חדשה ללא עקירת עץ הפסיפלורה).

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

לדעת הרא"ש מותר לקצוץ אילן לצורך מקומו, מכיוון שאיסור בל תשחית הוא רק כשעושים בדרך השחתה, אבל שלא בדרך השחתה (לצורך) הדבר מותר. יש דעות חולקות על כך וסוברות שלא התירו משום צורך מקומו, מכיוון שאיננו מזיק בפועל, אבל להלכה אפשר לעקור לצורך מקומו. אבל מכיוון שבעקירת עצים יש גם בעיות של נזקים רוחניים, על כן כדאי שאת עצם העקירה של הפסיפלורה יעשה גוי.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי