עקירת עצים לצורך שיפוץ

השאלה:

אנו צריכים להוסיף חדר לבית בקומת קרקע בגלל בעיות בריאות שמקשות עלינו לעלות מדרגות לחדר השינה בקומה השניה. בשטח המיועד לבניה יש עצי פרי. האם מותר לעקרם? האם מותר לשתול אותם במקום אחר?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. אני מבין שמדובר כעת בשלבי תכנון ועל כן נראה שכניסה לעבודה כבר תעשה לאחר שביעית.
ב. מבחינה הלכתית מותר לעקור עצי פרי כאשר יש צורך במקום לבנייה נצרכת (לא להרווחה בלבד). בגלל חששות של דברי קבלה השתדלו להחמיר שהעץ ימכר לגוי שהוא גם יעקור את העץ.
אם אפשר להעביר את העץ למקום אחר עדיף, אבל אין צורך להוציא על כך הוצאות גדולת.