עקירת עצים

השאלה: שלום וברכה! קניתי בית שבגינה ישנם 2 עצי פרי, אחד מהם לא נותן פרי כלל, והשני נותן פומלות שנראות נגועות עם כתמים וכן העלים שלו נראים עם כתמים חומים. אני לא מעוניין בעצים אלו, ואני מעוניין לרצף את השטח שלו בכדי לבנות סוכה(רק במקום הזה אני יכול לבנות סוכה שתתאים לצרכים שלי). האם אני יכול למכור לגוי את העצים והוא יעקור אותם? האם אוכל להוסיף נספח ממוכר הדירה(לאחר שיש הסכם ביננו כבר על מכירת הדירה) שהוא מוכר את העצים הנל לגוי?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י' אדר ב תשע"ט 8:50

שלום וברכה !

אם אין לעצים אלו כל ערך כלכלי, ומאידך אתה זקוק למקום לשימוש, אתה יכול לומר לגוי לעקור אותם.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון