עקירת תאנה שמפריע והעברת למקום אחר

השאלה: בגינתי הפרטית צמחה פתאום מה שנראה לי כמו תאנה... (בין הפרחים) במקום שבעתיד ודאי תפריע לי (תאנה מלכלכת וגם תאפיל על חלון סמוך) בתחילה גזמתי את העלים.... ואחר כך חשבתי שאעקור את כל הגזע ( זה משהו לא גדול אורך כחצי מטר) ואשתול אותו במקום אחר. אחרי מעשה הבנתי שעשתי כאן טעות שתלתי שוב את הגזע והשורשים וקצת אדמה שהייתה עליו בעציץ ( בתקווה שזה יחזיק מעמד ויצמח שוב) שאלתי היא האם מותר היה לי לעקור את העץ על מנת לשתול אותו במקום אחר? ועכשיו שעקרתי אותו בעצמי האם יש בכך תיקון שאני אשתול אותו מחדש. בעתיד אם זה יקרה שוב , מה אני צריך לעשות לכתחילה? תודה רבה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ה' חשון תשע"ז 11:18

אילן שמפריע ומזיק למינים אחרים הלכתית מותר לעוקרו רק משום סכנה ראוי לעשות זאת ע"י גוי. לכן היה מותר לך לעקור את התאנה וכ"ש שאתה עקרת אותה עם אדמה ע"מ לעבירה למקןם אחר שאין כאן כלל איסור בדבר.