מצוות התלויות בארץ במטע של ערבי

השאלה:

לכבוד הרב שלום רב,

רציתי לשאול את כבודו מה הדין של מטע שבבעלות ערבי בארץ ישראל, האם יש במטע כזה דינים של שביעית, מעשרות, טבל, ערלה וכו'? אם ערבי הביא לי תפוחים או שמן זית אפרסקים וכו', מה דין הפרות הנ"ל האם אני צריך להפריש מהם? האם יש בזה ערלה במטע שבבעלות גוי בארץ ישראל? וכמו כן אותו הנ"ל לגבי שמן זית.
בתודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

הכלל הוא: כל מה שגדל בארץ ישראל באדמת נכרים ונגמרה מלאכתו על ידי נכרים, פטור מתרומות ומעשרות. מאידך לעניין ערלה, גם של גוי חייב.
אם יש לכבודו שאלה פרטית נא לכותבה בפרטות, תאור המציאות והמקרה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי