ספר ללמוד מצוות התלויות בארץ

השאלה: שלום הרב. אני רוצה ללמוד לעומק את כל התחום של מצוות התלויות בארץ בימינו ובכלל. האם יש ספר או ספרים שהרב ממליץ עליהם שאוכל ללמוד את הנושא? תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ח' אלול תשע"ח 13:44

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שאתה רוצה ללמוד לעומק את המצוות התלויות בארץ. הסדר למי שרוצה ללמוד לעומק, הוא ללמודת תחילה משניות עם פירוש המשנה לרמב"ם ור"ש. לאחר מכן רמב"ם לפי המסכתות. ולאחר מכן ערוך השלחן לפי הנושאים, ולבסוף השו"ע ונושאי כליו.

אם קשה לך אפשר להסתפק ללמוד ערוך השלחן בעומק.

מי שרק רוצה להקיף את המצוות התלויות בארץ כדאי שילמד ספר הלכות הארץ שיצא מטעם מכון התורה והארץ.