תוצרת ארץ ישראל

השאלה:

אם יש מעלה של קדושה לאכול פירותיהם של ארץ ישראל(כך מנמקים שראוי לקנות מאוצר בית דין בשנת שמיטה במקום תוצרת מחו"ל) מדוע אין סימון כלשהו על סחורה יומיומת שמקורה מארץ ישראל? אם אין דרך לעודד קנית תוצרת ארץ ישראל בששת שנים אחרות, נראה לי שאין טעם מיוחד לקנות אוצר בית דין בשנת שמיטה. בבקשה, נא לברר לי הנקודה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ד אב תש"פ 11:41

שלום וברכה

ברור שישנה חשיבות גדולה לאכול דווקא מפירות ארץ ישראל. אנו משתדלים לרתום גופים שונים ובהם משרד החקלאות ומועצות הייצור לנושא. ישנם בשוק מוצרים שכבר מסומנים כגון שמן זית . ככל שהציבור יקפיד לצרוך בכל השנים ובוודאי בשמיטה תוצרת של ארץ ישראל, כך יהיו בשווקים פחות מוצרים מחו"ל. אגב חלק מהמוצרים מחו"ל מגיעים ממדינות עוינות כגון עגבניות מטורקיה בגלל הסכמי סחר בינלאומיים.

ב"ה רוב התוצרת היא מהארץ ובכל זאת צריך לפעול בנושא עוד הרבה. יישר כח !

מוטי שומרון