תמרים ערבה

השאלה: שלום רב מידי פעם אני מקבל תמרים מבני משפחה מהערבה (בעיקר ממושב צופר). התמרים מגיעים בקופסאות המיועדות כנראה ליצוא (למדינות ערב??) ולכן לא מצויין עליהם כשרות כלל. כיצד עלי לנהוג בהם לעניין מעשרות? שמיטה? ערלה? (ידוע שתמרים לא מניבים בשנים הראשונות אך כן מבצעים העתקות, האם צריך לחשוש מספק כדין א"י או להקל מספק כדין חו"ל? או שאין מקום לחשוש כלל?) איזו השגחה לידעתכם קיימת על המטעים בישובי הערבה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ו ניסן תשע"ו 12:56

בס"ד

שלום וברכת ד'

בערבה דרומית יש השגחה גם של רבנות אילת (באזורים הדרומיים יותר).  ושל הרב משה בלוי שהוא רב אזורי ערבה תיכונה. כדאי לברר אצלם (אינני יודע היכן השטחים המדוברים). הם בודאי יוכלו לעזור לך יותר. בחלק הצפוני ומרכזי של ערבה עשו גם היתר מכירה, ואילו בצד הדרומי לא עשו.