אופן שתילת מינים שונים (מן הצדדים ולגובה ולמטה) בחבית גידול

השאלה: ראיתי אצלכם את ההנחיות לשתילת צמחי תבלין באדנית. סיפרו לי על הדבר הזה (יקר ואין לי שום כוונה לקנות אותו, רק כעקרון). http://liorcoaching.ravpage.co.il/havitutim-buy מה דעתכם ההלכתית (כלאים) בנושא ? תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ג אייר תשע"ו 9:46

בצורת גידול זה (חבית ששותלים בה מינים שונים משתי הצדדים וכן מינים שונים מלמעלה ולמטה)  יש לדון מה המרחק שיש להניח בין בשתילים שנשתלים מין הצדדים(בשורות). וכן מה המרחק שיש להשאיר בין השתילים האחד מעל השני. (בטורים)

ישנה תשובה מפורטת בחוברת אמונת עיתך 112 שייצא בקרוב (חודש סיוון).

למעשה נראה שאם נרצה לצאת מכל הספקות יש לשתול כדלהלן: בין בשתילים שנשתלים מין הצדדים יש להרחיק טפח וחצי (כ15 סמ') . ובין השתילים שבגובה יש לשתול בכולם מין אחד. כך שנראה טורים לאורך ממינים שונים .טור מלמעלה למטה מין אחד ולידו טור מלמעלה למטה  ממין אחר .