אם מותר לשתול מלון ירוק ומלון כתום סמוכים זה לזה

השאלה:

שלום וברכה האם מותר לשתול מלון ירוק ומלון כתום סמוכים זה לזה (לשניהם קליפה מחוספסת דומה) ללא הרחקה, או שזה כלאי זרעים? תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ה אייר תשע"ז 10:26

מיני פירות וירקות ששונים רק בצבעם כגון תאנים שחורות ולבנות ענבים שחורים ולבנים אינם  נחשבים מינים שונים אלא אותו המין ומותר לזרוע ולגדל אותם ללא הרחקה

וכן פסק הרמ"א בשולחן ערוך יורה דעה סימן רצה סעיף ו בתייחסות לדיני הרכבה (שלעניין זה הגדרתם שווה לכלאי זרעים):

"הגה: וכן מותר להרכיב מין א', אפילו שחורות בלבנות ודקות בגסות, אע"פ שיש לו שם לווי (כל בו וב"ח בשם א"ח)".