גדרים ורקע למצוות כלאים

השאלה:

אם אפשר קצת רקע למצוות כלאיים, מה המרחק הדרוש כדי שלא לזרוע כלאיים, האם שתי סוגי קטניות נחשבים כלאיים, האם עשבי מרפא יכולים להיות כלאיים, האם יש ספר באנגלית המדבר על מצוות התלויות בארץ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

הנני מצרף לך קובץ בו תמצא רקע להל' כלאים, http://www.toraland.org.il/02709.htm,
לצערי אין לי מידע על ספרות אנגלית בשאלות אלו. עשבי מרפא הרמב"ם הל' כלאים פ"א ה"ד, כותב שאם אלו עשבים אינם ראויין אלא לרפואה אין בהם כלאים, משמע שדבר שגם רפואה וגם נאכל לבריאים יש בו איסור כלאים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי