גידול זוטה ולואיזה באדנית אחת האם יש בזה איסור כלאיים

השאלה:

שלום שותפי לחדר בעבודה (אינו שומר תורה ומצוות) מגדל באדנית באדן החלון שיחים לחליטה להכנת תה, הוא מגדל מספר מינים (כגון זוטה, לואיזה) בצפיפות באותה אדנית. ברצוני לשאול האם יש בכך איסור כלאיים, האם מותר לי לשתות תה מהשיחים האלו? ואם אכן יש בעייתיות בגידול כזה - האם יש עצה כיצד אוכל להמליץ לו לגדל את השיחים הנ"ל בהיתר? תודה רבה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ו אב תשע"ו 13:14

שלום

איסור כלאי זרעים קיים מדרבנן גם באדניות ובתוך בית,  מינים שגדלו באיסור כלאי זרעים מותרים באכילה. איסור כלאי זרעים קיים רק בגידולים חד שנתיים כמיני תבואה וירקות.ולא בגידולים רב שנתיים שנחשבים בהגדרה הלכתית כאילן.

הזוטה והלואיזה הינם צמחים רב שנתיים ונחשבים לאילן, ולכן אין בהם איסור כלאי זרעים ואפשר לגדלם באדנית אחת בלא הרחקה כלל, וכן הם מותרים באכילה