גינת ירק אורגנית

השאלה: שלום וברכה אנחנו זורעים בבית הספר גינת ירק אורגנית קטנה. רציתי לברר לגבי 2 עניינים: א. חרקים - יש לנו אפשרות לזרוע תפו"א וגזר ובכך להימנע מבעיות של חרקים. האם ניתן גם כן לשתול ירקות עלים (חסה) ולסמוך על ניקוי בסטרילי או בשיטה אחרת? ב. כלאים - אנחנו זורעים כמה שורות של ערוגות. בכל שורה משהו אחר. מה צריך להיות המרחק בין שורה לשורה? במידה ורוצים לזרוע 2 מינים באותה שורה מה המרחק הנדרש? מלבד הפרשת תו"מ, האם יש משהו נוסף שעלינו להקפיד? תודה רבה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ח' תשרי תשע"ז 14:13

שלום וברכה

קשה מאוד להימנע מחרקים בגידול ירקות אורגני. ולכן, על מנת שלא יצא שכרכם בהפסדכם כדאי שתשתלו ירקות כגון גזר ותפו"א. לגבי ההרחקה לענין כלאים, בירקות שאינם מתפשטים כגון גזר, צנון, קולרבי וכד' די בהרחקה של טפח וחצי (15 ס"מ) וכן בהמשך השורה.

לגבי ירקות שדרכם להתפשט כגון מלפפון, אבטיח ומלון יש להרחיק 6 טפחים.

בהצלחה

כתיבה וחתימה טובה

מוטי שומרון