גינת ירק וכלאים

השאלה: שלום וברכה! אני רוצה לגדל עם ילדי גינת ירק. קיץ שעבר שתלנו תירס ומלון והשנה אני רוצה לשתול עגבניות שרי ופלפל חריף.. האם זה מותר? במהלך החורף לא גדל שם כלום. במידה וזה בעייתי.. איך ניתן להפוך את הערוגה לכשירה לשתילת ירק מסוג אחר.? שאלה נוספת. יש לי אדניות עם קורנית, טימין ונענע. זה בעציצים נפרדים. האם צריך מרחק ביניהם? תודה רבה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ה' אייר תשע"ט 8:06

שלום וברכה !

מותר לשתול בגינה עגבניות שרי ופלפל, אך יש להרחיק בין מין למין טפח וחצי , דהיינו  14 ס"מ.

לגבי התבלינים בעציצים. אם כל מין גדל בעציץ נפרד, אין צורך להרחיק ביניהם.

בהצלחה ובברכת התורה והארץ

מוטי שומרון