האם אדנית שתלויה על המעקה, כך שיש לה שני אזורי שתילה, אך היא מחוברת באמצע [איפה שהיא יושבת על המעקה] האם אפשר להחשבי זאת כהפסק לעניין כלאי זרעים?

השאלה:

האם אדנית שתלויה על המעקה, כך שיש לה שני אזורי שתילה, אך היא מחוברת באמצע [איפה שהיא יושבת על המעקה] האם אפשר להחשבי זאת כהפסק לעניין כלאי זרעים? העומק הוא כ30 ס"מ, והרווח בין חלק לחלק הוא כ7 ס"מ.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ט סיון תש"פ 10:31

שלום

לפי הבנתי האדנית בנויה כך שניתן לשתול גידולים בשתי צדי המעשה ואף על השטח שמונח על המעקה (כל האדנית מלאה אדמה וגם החלק שמעל עובי המעקה, לא רק שתי צידי האדנית)

אם כן כל האדנית נחשבת כששטח אחד הראוי לזריעה ויש להרחיק טפח וחצי (כ15 ס"מ) בין שני המינים .

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי