האם בעציץ שגדל בו כלאים מותר לעקור אחד ולהעבירו לעציץ אחר, ולהשאיר את השני, או ששניהם נאסרו, ועלי לעקור ולזרוק אותם?

השאלה:

שלום וברכה 1. בזמנו שתלתי שני תבלינים שונים בעציץ (נקוב) גדול אחד. הרחקתי כנדרש כ 15 ס"מ בין העיקרים של שניהם. לאחרונה שמתי לב כי כל אחד מהם הוציא עוד גבעולים והם התקרבו עד כדי כ 5 ס"מ בלבד. ברור לי שעלי לעקור אותם, אך האם הם נאסרו, כלומר האם למשל מותר לעקור אחד ולהעבירו לעציץ אחר, ולהשאיר את השני, או ששניהם נאסרו, ועלי לעקור ולזרוק אותם? 2. ברצוני לשתול גפן בגינה, האם יש בכלל הרכבות בגפן? ואם כן מהן ההרכבות (הכנות) המותרות בה? תודה מראש משה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ג' תמוז תשע"ז 9:04

1. כלאי זרעים יש חובה לעקור אך אינם אסורים באכילה ובנהאה , לכן לאחר עקירת אחד המינים ניתן ללשתול אותו בעציץ אחר.

2.  יש הרכבות בגפן אך כולם הרכבות של זני גפנים מין במינו והם מותרים.