האם יש בעייה של כלאיים בין בזיליקום,נענע,זעתר

השאלה:

בס"ד בוקר טוב האם יש בעייה של כלאיים בין בזיליקום,נענע,זעתר וכדו'?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ו' כסלו תש"פ 9:44

שלום

איסור כלאי זרעים חל גם על מיני תבלין .

אך כידוע איסור כלאי זרעים חל רק  מיני זרעים וירקות או גידולים חד שנתיים או גידולים עשבוניים שמתחדשים מו השורש או מצוואר השורש, אך צמחים רב שנתיים שיש להם גזע רב שנתי שמתחדש מהגזע דינו כאילן ואין איסור לגדל אותו בסמיכות למין אחר.

הביזילקום והאזוב הם מינים רב שנתיים עם גזע מעוצה ודינם כאילן ומותר לגדל בסמוך להם מיני ירקות

הנענע נחשב מין ירק ואין לזרוע אותו בסמוך למין ירק או זרע אחר.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי