האם מותר לאכול כלאי זרעים שנעקרו

השאלה: בהמשך לשאלתי על כלאיים בגינה ביתית. 1. צנוניות שיש לעקור, עניתם לי שמותר לשתול, האם מותר לאכול? 2. במציאות, שתלנו אפונה בלי שידענו על המחלוקת האם דינה כתבואה או כירקות, במציאות ישנה בין ערוגת האפונה לערוגות השכנות מרחק של כ 30 - 40 ס"מ. מה ניתן לעשות כעת? תודה רבה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"א שבט תשע"ז 20:07

שלום

1. מותר לאכול. כלאי זרעים אסור רק לגדל אך מותרים באכילה ובהנאה.

2. להסיר מעט מהגדל באחד הערוגות , כך שהמרחק יהיה ששה טפחים(48 ס"מ) וגם כאן מה שתעקרו מותר לשתול  במקום אחר וכן מותר לאכול מהם.