האם מותר להנביט חומוס ושעועית באותה צלחת? ואם בדיעבד זה כבר נעשה מה עלי לעשות?

השאלה:

בגן אנחנו מנביטים קטניות על צמר גפן. האם מותר להנביט חומוס ושעועית באותה צלחת? ואם בדיעבד זה כבר נעשה מה עלי לעשות?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ט שבט תשע"ז 10:35

שלום

במיני קטניות חלקו הפוסקים אם דינם כירקות ודי בהרחקה של במזיעה מועט די בטפח וחצי או כתבואה שצריכה ברחקה יותר גדולה . הלכה למעשה במקומות שיש איסור מן התורה נחמיר אך במקומות שהדיון הוא רק בדיני דרבנן אנו נוקטים כדעה המקלה שדי בהרחקה טפח וחצי.

לכן אני מבין שההנבטה שלכם הינה בעציץ לא נקוב (מגשים , צלחות וכדומה) לכן די בהרחקה של טפח וחצי (12 ס"מ) בין שני המינים.

אם ההנבטה היתה צפופה יותר ואין הרחקה של טפח וחצי (12 ס"מ), יש לעקור אחד מין המינים, אך ניתן להשתמש בדבר הנעקר ולהנביטו במקום אחר שנמצא במרחק הראוי.