האם מותר לכתחילה לטעת שני מיני צימחי נוי באותו עציץ?

השאלה:

בס"ד שלום הרב האם מותר לכתחילה לטעת שני מיני צימחי נוי באותו עציץ? מה יהיה אם אקבל עציץ כזה מלא מגוון צמחי נוי? האם בכלל יש ענין כלאיים בצמחי נוי? במידה ויש מה המרחק שצריך לשמור.. תורה רבה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט"ז אדר תשע"ו 16:32

שלום

בין שני צמחי נוי שאינם ראויים לאכילה אדם ובהמה אין איסור כלאיים ומותר לזרוע בסמיכות. איסור כלאי זרעים הוא רק בין שני צמחים שהם אחד מאכל אדם ובסמיכות לצמח שהוא מאכל אדם או אחד צמח שהוא מאכל אדם בסמיכות לצמח שהוא מאכל בהמה.