האם מותר לשתול ירקות סמוך לעצי פרי

השאלה: שלום, האם מותר או שיש איזושהי הגבלה לשתול בטטה בין עצים? העצים הם פומלה ומנגו. אם יש הגבלות- מה ההגבלות? בברכה,

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ד' סיון תש"פ 11:54

שלום

באילנות יש רק איסור כלאי אילן, לאמור פעולת הרכבה של מין בשאינו מינו. לכן מותר לזרוע שני מינים של זרעי אילנות יחד או בסמיכות זה לזה. כך הדין גם בזרע של ירק ליד זרע אילן.[1] יוצא מכלל זה גפן יחד עם ירק או שאר צמחים חד-שנתיים, שכן בגפן יש גם איסור כלאי הכרם (ראה להלן פרק ט).

עם זאת יש להיזהר לא לזרוע זרע של צמח חד-שנתי בסמוך ממש לגזע של עץ, אלא יש להרחיק 24 ס"מ (ג' טפחים) מגזע העץ, כדי שלא ייראה כמרכיב על השורשים.[2]

 [1] רמב"ם, הל' כלאיים פ"א הלכה ו; שו"ע יו"ד סי רצה סעי' ג.

[2] ש"ך לשו"ע, שם סס"ק ה.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי