הלכות כלאים - הלכה למעשה

השאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב!

בעזרת ה’ התחלתי ללמוד בחברותא הלכות כלאים, ורציתי לשאול את הרב באיזה נושאים הלכה למעשה כדאי להתמקד?
וכמו"כ, אשמח אם הרב יוכל לכוון אותי לספרי אחרוני זמנינו שעסקו בסוגיות אלו.

בתודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

אם הלימוד הוא הלכתי בלבד, כדאי ללמוד חוקות שדה (הלכות כלאים) של הרה"ג ח.ז. גרוסברג זצ"ל. ללימוד הלכתי יותר שיטתי כדאי ללמוד ערוך השלחן וכן חוקות הארץ על סדר הרמב"ם (יש רק חלק א). אם הלימוד יותר עיוני כדאי ללמוד חזון איש. כך שהשאלה היא כיצד רוצים ללמוד וכמה זמן מקדישים לעניין.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי