הרחקה בין המינים בערוגת תבלינים

השאלה: שלום לכבוד הרב, בגינתנו קיימת ערוגה ובה צמחי תבלין רבים: תימין, בזיליקום, קורנית (או משהו דומה), לימונית, מליסה ונענע. הם שתולים די במעורבב. האם זה בסדר? האם צריך לעשות מרווח בין צמחי תבלין? אם כן - כמה? ואם כבר זה שתול - מה עלי לעשות? תודה רבה, שלמה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ד אב תשע"ז 9:58

איסור כלאי זרעים  כולל זריעה וטיפול במיני זרעים ושתילים חד שנתיים או עשבוניים (אפילו רב שנתי)הראויים למאכל אדם ובהמה כולל עשבי תיבול וריח.

ושיעור ההרחקה משתנה לפי שטח הגידול:

הזריעות מועטות של זרעים או שתילים בודדים יש להרחיק טפח וחצי בין המינים:

לידיעתך:

בזיליקום הוא רב שנתי ונחשב אילן ולא ירק ומותר לזרוע בסמוך איליו.

טימין קורנית נענע, מליסה,  לימונית (עשב לימון): הינם רב שנתיים עשבוניים ונחשבים ירק ויש להרחיק בינם למינים אחרים.