הרחקה בין שני מיני עצים ובין זרעי ירקות

השאלה: מה המרחק הדרוש בין עץ לעץ כשאני רוצה לשתול עץ פרי בגינה? וכן אם רוצים לשתול זרעי ירקות בגינה?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט"ז תשרי תשע"ז 19:32

שלום

איסור כלאי אילן הוא רק בהרכבה של שני מינים יחד אך אין שום איסור לשתול שני מיני אילן בסמיכות.

לגבי זרעי ירקות יש חובת הרחקה שיעורי ההרחקה משתנים  ותלויים במיני הזרעים והשטח וצורת הגידול של כל מין ומין

אם תפרט איזה מינים אתה רוצה לשתול ובצורת הזריעה (שורות או מינים מועטים בגומה)נוכל להתייחס גם למרחק הנצרך