הרחקות באדניות

השאלה: שלום לכבודו שאלה בנושא כלאים. 1.קנינו עדניה נקובה שיש מגש שחוסם החורים ותלינו בגובה של כ 3 מטר קומה 1 שבתוכה נשתלו: שיבה גם לחליטת תה וגם לריח, וכן מרוה, ועץ המכונה אצל העדה הטריפולטאית עטר רק בשביל ריח. המרחק בין השיבה למרוה לפחות 16 ס"ם ובין המרוה לעטר לפחות 14 ס"ם. שאלתי האם גם לדעות המחמירות זה תיקני ,ובמידה ולא מה צריך לעשות. 2.בנוסף קנינו עוד עדניה וזרעים של קולורבי ומלפפון בלאדי(ערבי) וזרענו בלא ידיעה שזה אסור בשתי שורות אך מרחקים של 2-4 ס"ם בלבד (לרוחב) בעקבות האתר שלכם נכספנו לטעותנו והוצאנו את כל הפרחים הקטנים של הקולורבי יחד אם 2,3, ס"ם מהאדמה. שוב שאלתי האם יש בעיה כל שהיא לאכול מהמלפפון שיגדל כמובן לאחר מעשרות או שקיים עדין חשש לכלאים . אשמח לתשובה בקרוב היות שאם יש חשש כלאים בשני המצבים אז יש חיוב שלא לקיים וכו'. בתודה והוקרה לכם אלירן . נ.ב פלא נוסף :0527175692

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ט חשון תשפ"א 2:06

בס"ד

שלום וברכה

א. שיבא ומרווה הם שיחים רב שנתיים ולכן הם כעץ ואין ביניהם כלאי זרעים, ולכן כל הנשתל באדנית אין בו בעיית כלאים כלל.

ב. אמנם 2-4 ס"מ אין בהם הרחקה ראויה, אבל המלפפון לא נאסר. בכלאים האיסור הוא בעשיית הכלאים ולא באכילתו (מלבד כלאי הכרם שנאסר הכל).

שבת שלום