הרחקת זרעי ירקות

השאלה:

1. אני מעוניין לזרוע עגבניות, תירס וקישואים באותו איזור. מהו שיעור ההרחקה הנחוץ בין הזרעים?
(ראיתי שכתבו 15 ס"מ או טפח וחצי אבל לא הבנתי אם זה בין הזרעים או בין הצמחים אחרי שיגדלו?)

2. האם יש בעיה לזרוע ירק מאכל ליד עץ פרי.

3. אני מעוניין לזרוע ירק מאכל ליד גדר לנוי, האם יש בעיה בכך? (הגדר איננה מיועדת למאכל בהמה אבל אני משער שבהמות היו אוכלות עלים ממנה אילו היה ניתן להם).

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. הכוונה היא בין הזרעים.
2. לא. יש מחמירים ג"ט.
3. מהי הגדר, האם זה אילן או ירק? אם זה אילן או שיח אין בעיה, ואם זה ירק הנאכל שנזרע לנוי יש לאסור, אלא א"כ זה ירק לנוי בלבד ולא ירק הנאכל לאדם, בכך יש מקילים, אפילו שראוי לבהמה אבל כיוון שאיננו עומד לבהמה ולא לאדם, יש מקום להקל.