הרכבבות אסורות ומותרות

השאלה:

לכבוד הרב, שלום רב! צפיתי בסרטון זה https://www.youtube.com/watch?v=sMkwPPoErIk&spfreload=10 וברצוני לדעת האם ההרכבה שהוא עושה מותרת? כי במהלך הסרטון רואים שחזותו של האיש דתית (יש לו ציציות) ומאידך לכאורה זה נידון של כלאי(היינו הרכבת) אילנות? אשמח להסבר. תודה!

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י' סיון תשע"ז 12:06

איסור הרכבת אילן היא רק ברכבת שני מינים שונים ע"פ הגדרים ההלכתיים (עיין רמבם הלכות כלאיים פרק א הלכה ה פרק ג הלכה ד). אך מותר להרכיב שתי ענפים שהם אותו המין.

לכן בסרטון הוזכר שהכנה היא שסק אך לא הוזכר מה הוא מין הרוכב , ואם הוא זן אחר של שסק הדבר מותר.

סקירה של הכנות והרוכבים המותרים,  ניתן למצוא באתר המכון לחץ כאן.