הרכבה בעץ לימון

השאלה: בס"ד שלום כבוד הרב אני מעוניין לשתול עץ לימון בגינה. בעבר ניסיתי להצמיח ייחורים אך זה לא הצליח (5 פעמים). האם הרב יודע היכן אפשר להשיג עץ לימון שאינו מורכב? האם יש מעקב אחר משתלות שומרות כלאיים? אחרת, איזו דרך נוספת קיימת לגידול עץ לימון בגינה? תודה רבה וחודש טוב

התשובה

הרב יואל פרידמן | כ"ד טבת תשע"ז 21:41

שלום רב,

אין צורך בנטיעת עץ בלתי מורכב בלימון. יש הרכבות מותרות, כגון לימון מורכב על מקרופילה או וולקה, ואז מותר לטעת את הלימון כרגיל. אם הוא מורכב על כנה אחרת של הדרים מותר לקנות את השתיל, לבצע את הנטיעה על ידי גוי, ולאחר מכן מותר לקיים ולגדל את העץ כרגיל.

בברכה,

יואל פרידמן