הרכבות בהדרים

השאלה:

תודה רבה. יש לי בגינה עץ חושחש שכבר מורכב עליו ענף לימון גדול. השאלה אם מותר לי להרכיב על הענף של הלימון מינים כמו פומלה, אתרוג, אשכולית וכו'.. למרו שאסור להרכיב באופן ישיר על חושחש? (אם אפשרי לענות בהודעה אשמח כי מסובך לי לפתוח מייל)

התשובה

הרב יואל פרידמן | ו' אדר ב תשע"ו 10:47

שלום רב,

השאלה היא מעניינת כי הוא לא מרכיב ישירות על הכנה האסורה. לגופו של עניין לגבי שאלתך אסור כי גם הרכבה של פומלה ואשכולית אסורה הן על חושחש והן על לימון. לגבי אתרוג אמנם רוב הפוסקים סוברים שאין איסור כלאיים בין אתרוג ללימון, אך בין כך אתרוג זה לא יהיה ראויל שימוש לארבעת המינים.

יואל פרידמן