הרכבות בקלמנטינה ומנגו

השאלה:

שלום רב, 1. קנינו עץ של קלמטינה מיכל כשהתברר לאחר כמה שנים שהיא כנה האם מותר להרכיב עליה פומלה? 2. האם ניתן להרכיב על עץ של מנגו מאיה עץ אבוקדו? תודה רבה.

התשובה

הרב יואל פרידמן | ב' סיון תשע"ו 9:56

קלמנטיה ופומלה יש לגביהם ספק אם נחשבים מין אחד אם לאו. לכן למעשה מותר לבצע את ההרכבה של פומלה על קלמנטיה רק על ידי גוי, ולאחר מכן מותר לגדל את העץ. אסור לבצע הרכבה זו על ידי ישראל.

2. לגבי מנגו בדרך כלל עושים הרכבה של מנגו על זריעי מנגו. לא שמעתי שעושים הרכבה של אבוקדו על מנגו. אך בכל מקרה אלו שני מינים שונים ולכן אסור לעשות הרכבה זו אפילו על ידי גוי.

בברכה,

יואל פרידמן