זריעת מלפפון סמוך לעגבניה

השאלה: בס"ד אני ספרדי ורוצה לבנות גינה על הגג שלי רציתי לדעת באופן כללי על דין כלאי הכרם אם אני רוצה לשתול עגבניה ליד מלפפון או 2 עצים שונים מותר ? (אין לי מושג בדינים האלה כלל ואני לא מוצא מקום שמדבר על המקרים האלה באופן מעשי ומפורט אשמח גם אם תפנו אותי למאגר כזה )

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ב' אלול תשע"ח 10:24

יש להבחין בין דיני כלאי הכרם שפירושו איסור גידול ירקות וזרעים סמוך לגפן, ובין איסור כלאי זרעים שפירושו אסור לזרוטע שני מינים ירקותוזרעים סמוכים זה לזה.

לגבי זריעית מלפפון סמוך לעגבניה, אם מדובר בזריעה מועטת של זרעים בודדים יש להרחיק בין המינים טפח וחצי (12 סמ').

ניתן לרכוש את הספר הלכות הארץ , קיצור הלכות המצות התלויות בארץ הנוהגות בבית ובגינה הפרטית , שיצא ע"י המכון. להלן קישורית הלכות הארץ קניה