זרעונים בכרם

השאלה: יש לי שורה אחת של 5 גפנים, ויש לי תרנגולות שאני מפזר להן זרעונים בקרבת הגפן וכן שאריות גמבה שמכילים זרעים, ולפעמים ממש בתוך ערוגת הגפן כיון שהנשאר הופך לזבל לעץ.ואין כוונתי לזורעם שם כמובן. אלא לאכילת התרנגולות ומה שנשאר ירקב ויהפוך לזבל לעץ. האם אין בכך כלאי הכרם?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ז שבט תשע"ז 16:30

בס"ד

שלום וברכת ד'

כשם שלעניין פסח אנו מתירים כשיש תרנגולת במקום שהיא אוכלת את החמץ, ק"ו שכאן אנו יכולים להתיר בגלל התרנגולות שיאכלו את הזרעים ולא יצמח ואם יצמח דבר מה תעקור. אבל בודאי שאין איסור זריעת כלאים, שאין כאן מעשה, אמנם גם חיפוי אסור (כלאים פ"א ה"ב) אבל כאן אין חיפוי ולא דרך זריעה על כן אין לאסור.