זרעים שצפו ונזרעו בסמוך למין אחר מה דינם?

השאלה: שלום, שאלתי בנושא כילאיים. זרעתי ירקות בערוגות בגינת ביתנו במרחק של לפחות 50 סמ' בין שורה לשורה, אך בגלל גשם שהציף את החלקה זמן לא רב אחרי הזריעה, כנראה נדדו חלק מן הזרעים ממקומם. עכשיו שניתן לזהות את הצמחים הצעירים, אני רואה שחלק צומחים בעירבוביה. האם עלי לעקור את ה"פולשים", או האם אפשר להעביר אותם חזרה לשורות שלהם? תודה רבה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ז אדר ב תשע"ו 9:01

בס"ד

שלום

שיעור הרחקה ביןשורות הוא טפח וחצי (כ-15 ס"מ)

אם השתלים צפו וכרגע המרחק בין נקודת הזריעה של שני המינים פחות מטפח וחצי, יש לעקור את אחד מן המינים וניתן להחזיר ולשותלם באותה השורה המקורית, שהיא רחוקה יותר מטפח וחצי.