כלאי הכרם שביעית

השאלה: המשך לגפן שהתפשטה לחצר של השכן: אנסה לענות תשובות ויש עוד כמה פרטים: 1. אני חושב שהצמחים גדלו גם בקיץ וגם בחורף, למעשה גיליתי את זה רק בחדשים האחרונים של השנה כי זו הייתה שנת שמיטה ולא הסתובבתי שם 2. אלה קישורים ל-2 תמונות מהחצר של השכן: https://drive.google.com/file/d/0B7TQUxhc_Ss_N1JmdTdoZ0xuR1E/view?usp=docslist_api https://drive.google.com/file/d/0B7TQUxhc_Ss_a3hhS1hNZ1VlMGc/view?usp=docslist_api 3. הגפן נתנה ענבים גם בצד של השכן שהיא התפשטה לשם 4. יש עוד סיבוך: יומיים שלוש אחרי ראש השנה אני חתכתי את הענף שממנו הגפן התפשטה לחצר כדי לעצור את ההתפשטות וחשבתי שהזמורה שהתפשטה פשוט תתייבש (לפני שנה וחצי בערך גם קרה שהגפן התפשטה לאורך הגדר בתוך החצר של השכן ועשיתי אותו דבר והיא התייבשה) ולהפתעתי איך שזה נראה עכשיו היא ירוקה ונראית חיה אולי הזמורה השתרשה שם (כי הפעם שנה שלמה היא צמחה לשם ואז זה היה פחות זמן)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ד תשרי תשע"ו 0:32

בס"ד

שלום וברכת ד'

לפי הנכתב בשאלה הדיון היה בשמיטה, וא"כ כלל נקוט הוא שאין כלאי הכרם בשמיטה (עיין רמב"ם כלאים פ"ה ה"ח). נראה שיש להשוות דין הפירות לזמורות ואין כלאי הכרם גם בזמורות, ועל כן אם הכל הכלאים  בשביעית אין בעיה. (לא הצלחתי לאתר את ההצמחים).

שבוע טוב

חג שמח

יהודה הלוי מעיחי